You are currently viewing 2020 a jang fém Patkány éve

2020 a jang fém Patkány éve

2020 február 4-én beléptünk a jang fém Patkány évébe. Nagyon érdekes volt a hirtelen támadt zivatar, az elemi erejű esővel (a jin víz Disznó búcsúja, a jang víz Patkány bezúdulása) és  az elképesztő erejű szél, ami hozta az új energiákat. Őszintén nem számítottam ilyen viharos évkezdetre, inkább csendes átmenetként vártam a Patkány év beköszöntét, mintegy az eddigiek folytatásaként. 
Azt hiszem ez a Patkány az év többi részében is tud majd kiszámíthatatlan, viharos eseményeket generálni, aztán mintha mi sem történt volna, mennek a dolgok tovább. A Patkány előszele hozott már különböző híreket a 2020-as év elején, kezdve a gazdasági visszaesés várakozásától a koronavírus felbukkanásáig, aminek szintén lesz egy begyűrűző gazdasági hatása. 
Amit egy vállalkozói összejövetelen is elmondtam útmutatóul a résztvevőknek, bármekkorának is látszik a baj, ne essünk pánikba, őrizzük meg a józan ítélőképességünket! Jó eséllyel ki fog derülni, hogy a probléma közel sem akkora, amekkorának látszik, az sem kizárt, hogy megoldja önmagát. 
Mi az, ami előtérbe kerül egy jang fém évben? A kiállás a jó ügyek mellett, az igazságérzetünk megerősödése, a nők, gyermekek helyzete, a gyengébbek védelme, pl. állatvédelem, mint ahogy fontos szerepet kap a bolygó védelme is.

Az emberiség próbája lesz ez az év olyan tekintetben, hogy fel tudunk-e nőni az intelligencia egy olyan szintjére, amikor képesek leszünk a rövid távú érdekeinket félretenni annak érdekében, hogy ne pusztítsuk el az életterünket?

Ezzel meg is érkezünk a kapcsolatok fontosságához, amibe a bolygó más élőlényeivel való összes kapcsolatunk beletartozik. Ez a kapcsolatrendszer erősít és tart életben minket a nehezebb periódusokban, legyenek azok baráti, rokoni szálak, vagy üzleti együttműködések. Mindegyiknek kedvez az év, mint ahogyan a párkeresést és a szerelmi románcok kialakulását is támogatja.

A Patkány a 12 állatjegyből az első, érkezése jelzi tehát egy új 12 éves ciklus kezdetét is. Az országot járva, beszélgetéseink során rendre felbukkant, hogy az előző Patkány év 2008-ban volt és erről mindenki azonnal a válságra asszociált. Valóban nagymértékben fog szólni az év a pénzről, a fém az év pénz eleme is egyben, amit némiképp alámos a Patkány vize, az év képletét nézve azonban elmondható, hogy semmi sem az benne, aminek elsőre látszik. A beszélgetéseim során föladtam házi feladatként átgondolni azt, hogy a saját életünkben mi volt az a jó, az az új, az a pozitív változás, amit az akkori Patkány év hozott számunkra?

A Patkányhoz az intelligenciát, a jó üzleti érzéket, a kiemelkedően jó megérzéseket társítjuk, tudjuk, hogy ők észlelik a veszélyt először és ennek megfelelően cselekednek is. Azt is tudjuk, hogy a Patkány gyűjtögető életmódot folytat, ennek analógiája mentén mi is gyűjtjük majd úgy az információkat, mint akár a kilókat…. Jó lesz erre odafigyelni, az információ ugyanis az év egyik kulcsszava lesz. Közel sem mindegy, hogy milyen információkat engedünk be a saját életterünkbe. A negatív, félelemkeltő, visszahúzó dolgokra, vagy a pozitív, előrevivő lehetőségekre koncentrálunk-e elsősorban? Mindkettőből lesz ugyanis bőségesen.


A Patkány éve rengeteg lehetőséget sodor az utunkba, sok olyan ismeretet, amit meg akarunk szerezni és bőség zavarában leszünk, hisz az eladástechnika már automatizálva bombáz minket a kihagyhatatlan ajánlatokkal. Nem csak az interneten és a Social Médiában lesz fontos a kommunikáció. Közlendőnket minden módon igyekszünk majd célba juttatni. Meggyőződésem, hogy idén például rengeteg új könyv fog születni és természetesen mindet meg akarjuk majd szerezni.

Az asztrológia is víz elem és a Patkányhoz köthető. Elképzelhető, hogy idén megnő iránta az érdeklődés és többen fognak személyre szabott elemzést kérni, vagy ilyen jellegű tanulmányokba kezdeni. A víz elembe egyébként a tudomány valamennyi formája beletartozik, kezdve az orvoslástól a filozófiáig, ezeknek és a tudományos felfedezéseknek is kedvez tehát az év. Mint ahogyan a mozgásnak, változásnak is. Az információáramlás áttevődik az online információkra, még az utazásaink során is az online foglalást részesítjük előnyben inkább, mint ahogy a megbeszélések, tanfolyamok, workshopok terepe is egyre inkább az online világ.

A nők önmegvalósítása szintén egyre inkább igénnyé válik, amihez azonban szükséges lesz az önbizalom erősítése, így a coach-oknak is jó évük lehet. Menő lesz minden, ami csomagolás.mentes, megújuló, öko, bio. Egyre fontosabbá válik a közösségépítés, a meglévő üzleti közösségek mellett új, pl. Facebook csoportok, az egyediség hangsúlyozása, minden munkakör, ami közvetítéssel függ össze. Folytatódik a nagy értékű dolgok megosztásának virágzása, autómegosztás, irodamegosztás, stb. Egyre nagyobb szerephez jutnak a virtuális munkakörök, pl. virtuális asszisztensekre is megnő az igény és megtanulunk egy viszonylag új fogalmat, Gamifikation. Kedvez az év az év mindennek, ami kütyü, számítástechnika, online, pl. az online kereskedelemnek, bár ennek irányát az aktuális járványügyi információk is befolyásolhatják, mint ahogy az utazási célpontok megválasztását is.

A kínai újév kezdetét,  az év egyik legnagyobb ünnepét, ami január 25-én megkezdődik és február 4-ig zajlik, a kínaiak hagyományosan a családjukkal szokták tölteni, színpompás felvonulások, óriási ünnepségek közepette. Ehelyett az idén egész városok vannak karanténban, pl. Vuhan. Az immunrendszerünk erősítése tehát ugyanolyan fontos, mint az alkalmazkodóképességünk az élet minden területén, a Patkány éve ugyanis megkívánja a rugalmasságot, ekkor tudjuk a lehetőségeinket leginkább kihasználni.

Ami mégis a legfontosabb egy jang fém év esetében, hogy legyen célunk, tudjuk hová akarunk eljutni, vegyük számba hozzá őszintén az alapjainkat, hogy hol tartunk most és lássuk magunkat lelki szemeinkkel abban a szituációban, amikor elégedetten és boldogan élvezzük az elért eredményeinket. 
Ehhez kívánok szerencsét, lehetőségeket és eseménydús napokat a Patkány évére!

Az évnek egyébként egyéni horoszkóptól függően, elég változatos kifutása lehet. Amennyiben tudni szeretnéd, hogy számodra milyen lehetőségeket tartogat a Patkány éve és mi az, amire különösen figyelned kell, jelezd emailben (studio@era-gon.hu), vagy hívj a 06302789863 telefonszámon.