You are currently viewing Felmondási hullám az őszi energiákban?

Felmondási hullám az őszi energiákban?

Aki nemigen követi a sajtóhíreket, az is fölkaphatta a fejét a mostanában napvilágott látott hírek némelyikére. Milyen energiák állnak ezek mögött?

Vezető hír volt Dr. Zacher Gábor felmondása a Honvéd kórház sürgősségi osztályán, a kórház orvosainak lázadása, és ugyanazon a napon, aug 31-én, az ajkai kórház környékén is napvilágra kerültek hasonló információk. A mélyben halmozódó feszültség feltörni lászik. Nem véletlen az, hogy  -a föld és fém elem viszonylatában-  a forráshiányos egészségügyben törtek felszínre először a problémák, melyet aztán gőzerővel igyekeztek elsimítani az illetékesek.  Augusztus dupla jang fém időszak volt, a kínai asztrológia már az őszi hónapokhoz sorolja, ami köztudottan az aratás, a termés beérésnek időszaka. A jang fém az igazság, a harcos kiállás, a döntés, a gyengébbek, elesettek védelmezésének energiája és ha van mögötte konkrét cél, akkor bizony nem puszta vagdalkozás, hanem nagyon pontos találat a másik elevenébe.  Augusztus 31-én minden alkalmazkodóképességgel szemben ott állt a kendőzetlen igazság, legyőzve a megfelelési kényszert. (Jang föld kutya év, jang fém majom hónap, jin fa kecske nap: tiszta föld és fém elem, a nap egyetlen jin fájával szemben.)

Szeptember 7-én váltottak át az energiák a némileg más, kicsit szolidabb, ám még mindig erősen fém jellegű  Kakas hónapjára és egészen november kezdetéig kísérik az életünket. Érdekes módon, mindjárt szeptember 8-án megjelent a következő sajtóhír a  győri Rába Hotel összes pincérének felmondásáról.  Várható-e ebből országos felmondási hullám?

Egy biztos. Fém energiák jelenlétében könnyebben elvágjuk a kötelékeket. Minden tarthatatlan helyzet, ahol régóta lappang a feszültség, kiéleződik ebben az időszakban. A türelem fogytán (Jang víz, Kakas tükör)  és ez érinti mind a munkaadói, mind a munkavállalói oldalt. Üzleti találkozókon régóta visszatérő téma a munkaerőhiány, az országos szintű szakemberhiány, mely az élet minden területén érezhető már.  A cégvezetők egy része érzi ezt már és mindent elkövet, akár erőn felül is, emelve a juttatásokat a dolgozók megtartása érdekében. Kérdés, hogy adott árbevételből meddig lehet elmenni, hisz minden igazságnak két oldala van. A juttatások emelése nemcsak a dolgozók megtartása, hanem az új dolgozók “elcsábítása” érdekében is szükségessé vált, ez azonban nem növeli a régebben a cégnél dolgozók komfortérzetét, mert azt látják, hogy a sokszor kevésbé képzett és kevésbé tapasztalt, ergo a munkát nem a régi dolgozóktól megszokott színvonalon végző munkavállalók is megkapják ugyanazt a pénzt, amit ők. Ezek a folyamatok a cégeken belül nem várt problémákhoz vezetnek és csökkentik a régi dolgozók lojalitását, ami beindíthatja a dominó elvet, miközben a kieső dolgozók pótlása egyre nehezebb. Érdemes az új dolgozókat most beiskolázni, oktatást szervezni nekik, mert ebben a hónapban jobban törekednek a kiválóságra és az új ismeretek megszerzésére.

Az elkövetkező hetek folyamán érdemes ügyelni arra, hogyan kommunikálunk másokkal, hogy beszélünk pl. a dolgozókkal. Különös jelentőséget kaphat a dolgozók szemében ebben az időszakban, ha a béren kívüli egyéb eszközökkel is kifejezzük irányukba megbecsülésünket (jin fém hónap), ha partnerként kezeljük őket. Kerüljük a hirtelenséget, a meggondolatlan lépéseket, a türelmetlenséget! Ennek ellentétébe, a túlanalizálásba se menjünk bele. Ügyeljünk rá, hogy kinek mit mondunk, mikor, hol, kiről milyen információt adunk át, mert minden szavunk és tettünk hamar visszaüthet. Ez jó hír abban az esetben, ha jól bánunk a kommunikációval. Számíthatunk azonban rá, hogy botrányoktól hangos lesz a sajtó és nem baj, ha nem a mi sztorinkon csámcsog a világ.  A Kutya (év) – Kakas (hónap) között lévő konstelláció iskolapéldája a legújabb sajtóhír, a Szabó Tünde személye körül kipattant beiskolázási vita.

Az elkövetkező időszak energiái érintik a pénzügyeket is. Ha nagy terveink vannak és nincs hozzá elegendő forrásunk, nézzünk szét a lehetőségek között, mert ezekben a hónapokban ott lapulnak a források, kezdve az anyagitól a szellemiig, csak észre kell venni és alkotó energiává formálni őket. 

Amennyiben ezzel  és az általános információkon túl, saját életével, cégével kapcsolatos energiákkal kapcsolatosan kérdése merülne föl, keressen bátran elérhetőségeinken.