You are currently viewing Választási arcképcsarnok 4. rész, Orbán Viktor

Választási arcképcsarnok 4. rész, Orbán Viktor

Választási Arcképcsarnok sorozatunk közepén járunk. Ezúttal hazánk Miniszterelnökének, Orbán Viktornak a portréját rajzoljuk meg az asztrológia szemszögéből. Nevét mindenki ismeri, személyiségét azonban szűrőn keresztül látja az ország, attól függően, hogy jobb, vagy baloldali szemüveg van-e rajta. Ha levetünk minden szemüveget, és elfogulatlanul nézünk a kínai asztrológia szempontjából fölrajzolt születési képletre, vajon változik-e a bennünk élő kép Orbán Viktorról? A szempontok természetesen itt is ugyanazok, mint az előző három és a következő három elemzés esetén. Mi a közös jellemzője az abban az évben született embereknek, hogyan viszonyulnak a nyilvánossághoz, a közösséghez? Milyen a munkastílusa, döntési mechanizmusa, gazdasági affinitása?

ORBÁN Viktor Székesfehérváron született, 1963. május 31-én. Születési dátuma a kínai asztrológia módszereivel leírva, jin víz Nyúl év, jin tűz Kígyó hónap, jang fa Kutya nap. Születési óráját nem ismerjük, asztrológusi körökben 14 órai időponttal számolnak, ami jin fém Kecske órának felel meg.

A jin víz Nyúl év szülöttei általában jó kommunikátorok, értenek az emberek nyelvén. Tudják, hogy kinek mit kell mondani, ki mit akar hallani és ezt úgy csomagolják és tálalják, hogy el is hiszik nekik. Jó stratégák, pontosan tudják, mit akarnak elérni és minden eszközt bevetnek a cél érdekében. Intelligencia hányadosuk magas, van bennük egy intuitív bölcsesség. Mindig tudják, hogy adott helyzetben meddig mehetnek el. Hangulatuk változó, sokszor a fellegekben járnak, és sosem tudjuk, mire gondolnak. Fejlett szépérzékükkel értékelik a művészeteket és zenei ízlésük is kitűnő. Tudják, hogyan érezhetik jól magukat, szeretik a jó életet, a legjobb éttermeket és a szórakozóhelyeket. Igyekeznek mindenkivel jó kapcsolatot ápolni, és ha ez nem megy, inkább odébb állnak, de nem konfrontálódnak. Családszerető, a munkában csendes és hatékony emberek, kitűnő memóriával és nagyon jó érzékkel a pénzügyekhez. Sikereiket sokszor korlátozzák a körülmények, a túlóvatoskodás, vagy a megfelelési kényszer. Befolyásolhatók, ennek mértéke függ a horoszkóp többi elemétől. A hirtelen döntést igénylő helyzeteket nem bírják, szeretik megtervezni és kiszámítani az eseményeket. A nyugodt és stabil környezet az igazi közegük. Többségük lelkiismeretes és módszeres, jó tanácsadó, akihez szívesen fordulnak az emberek. Néhány kritikus aligha tudja kikezdeni töretlen népszerűségüket.


A nyúl az örök, furfangos mesehős, aki túljár mindenki eszén és folyton azon tüsténtkedik, hogyan tudná megleckéztetni ellenfeleit. A kínai asztrológia tankönyvek, bár békés, diplomatikus, konfliktuskerülő zodiákusként írják le a nyulat, azt sem felejtik el megemlíteni, hogy neki is vannak kevésbé szerethető tulajdonságai. Roppant makacs és önfejű, öntörvényű tud lenni, és ha hatalmat kap a kezébe, hajthatatlan és hatalmaskodó lesz. Hajlamos arra, hogy zsarnokká váljon! Természetéből adódóan óvatos és gyanakvó. Mivel borzasztóan érzékeny, rosszul viseli a kritikát és azt, ha ellentmondanak neki.

Jin víz nyúl évben született, ismertebb személyiségek pl. Garry Kaszparov, Whitney Houston, Michael Jordan, Magda Marinko.

A mai magyar közélet szereplői közül a jin víz nyúl évben születtek még: Bayer Zsolt, Lévai Anikó, Budai Gyula, Fazekas Sándor, Morvai Krisztina, Németh Zsolt…

Fentebb felsorolt tulajdonságok nagy része Orbán Viktorban is felfedezhető, ezt a felszínt azonban a képletében megjelenő további elemek, illetve számos összefüggés árnyalja.

Saját eleme a jang fa. Mivel ennek a fának a képletben nincs párja, támogatója, így igazi barátja nemigen van, akire támaszkodhat. Sokszor érezheti azt, hogy nem értik meg, hogy egyedül van a világban. (Lélek csillag.) Ez a jang fa olyan, mint egy hatalmasra növő, magányos fa a hegytetőn. Sok vihart kellett kiállnia, mire csemetéből lombos, kiterjedt fává változott. Közben sok új ágat növesztett, sok volt az útelágazás és rengeteget változott élete folyamán. Az eredeti kis fára rá sem lehet ismerni már. Egy fának rendkívül fontosak a gyökerei. Ezt a család, a régi barátok, a régi lakóhelye, szülőfaluja jelenti számára és mindenkiről, aki fontos neki, gondoskodik is. Hagyja, hogy a törzsén fölkapaszkodjanak az indák, fészkelő helyül szolgál a madaraknak, árnyékot ad és védi azokat, akik körülötte vannak. A fa tetejéről azonban nem látszanak a hangyák. A jang fa híján van az empátiakészségnek, természete rendkívül makacs és hajlíthatatlan, azt adja, amit ő tart fontosnak, és meg sem hallja, amit mások kérnek tőle. Szociális érzékenysége fiatal korában még jelen volt (év oszlop Nyúl, illetve a jang fa is hajlékony, zsenge hajtás volt), mostanra azonban már teljes egészében a nagy fa könyörtelen hajthatatlansága dominál. Az ő szava a szent, az ő személye a mérvadó a környezetében, hiszen ha kidől a fa, pusztul vele minden, amit védelmezett, vagy élvezte az árnyékát.

Mindezek ismeretében szomorú asszociáció, hogy épp az ő miniszterelnöksége idején történt meg csak Budapesten több száz, évszázadok óta ott álló, az életet egymással szimbiózisban támogató, lombos fa kiirtása. Noha forráselemes időszakban jó ómen lett volna a természet védelme, a beton monstrumokkal vitathatatlanul erősebb nyomot hagy rendszere a világban. Ez a rendszer, kommunikációjának szavaival élve, valamit folyton „megvéd”. Keresve a horoszkópban, a Nap oszlop jang fa Kutya energiájában felfedezni vélhetjük ennek eredetét. Mint említettem, a jang fa is oltalmazza a környezetét és a Kutya ébersége is arra van szocializálva, hogy megvédje a területét, és a számára értéket jelentő dolgokat. (Megjegyzem a Kutya ráadásul a kéretlen segítség, a kéretlen beavatkozás jelképe is.)  Idén, a Kutya évében különösen fontossá válik az eddigi eredmények megvédésének, a rendszer stabilitásának, a hatalom megtartásának kérdése.

Orbán Viktor hónap oszlopát tekintve, szűkebb környezetét, munkatársait illetően sem bízik senkiben, csak a régi baráti körében. Az év és a hónap oszlopa közt létrejövő jin víz-jin tűz oppozíció pedig időnkénti bizonytalanságot, elhamarkodottságot, változó elképzeléseket, labilis lelkiállapotot, kiszámíthatatlan reakciókat rejt. Módszerei átláthatatlanok, titkokkal terheltek, kommunikációjával sokszor elfedi a valóságot. A képlet legerősebb vonulata a kommunikáció.

Orbán Viktor népszerűségét több konstelláció is mutatja. Ilyenek pl. a románc virág csillagok, vagy az úgynevezett segítők jelenléte, de a benne lévő tűzzel és kombinációkkal is magyarázható a meggyőző képessége. Nagyon érdekes a képlet energiaáramlása is. Látszik benne a környezet támogató magatartásának fontossága. Az év oszlop mennyei törzséből, a környezetből származó összes energia végigfut a képlet földi ágain és az óra oszlop mennyei törzsében köt ki. Mintha minden és mindenki azt a legmélyebb vágyát táplálná, hogy kitűnjön és megvalósítsa küldetéstudatát. Horoszkópjában megkapott ehhez minden támogatást. Intuíciós készsége, jövőbe látása, a szükséges lépések megtételére vonatkozó meglátásai remekül működnek. Jó érzékkel lovagolta meg a társadalom igényét a változásokra! A problémákat azonban felülről, „a fa tetejéről” szemléli, a részletek elkerülik a figyelmét. Két akadémikus csillaga révén képes lenne szintetizálni a társadalomban zajló folyamatokat, megfelelő mértékű érzelmi intelligencia hiányában azonban nem tud ráhangolódni az emberek problémáira, illetve az emberek sem értik cselekedeteinek összefüggéseit. Az általa épített rendszer azonban így is, minden kétségtől mentesen bekerül a történelemkönyvekbe.

Aktuális, tíz éves szerencseoszlopa 2010-ben, épp a nyertes választás évében kezdődött és a jang víz Patkány energiáját hordozza. Mivel a víz táplálja a fát és Orbán Viktor saját eleme a jang fa, így ez a szerencseoszlop gyakorlatilag sikertörténetként értékelhető, a jang víz, a kommunikáció, a sikeres kommunikációs stratégia révén. Születési éve a Nyúl és aktuális szerencseoszlopa, a Patkány létrehozza a Vágyak tükre nevű konstellációt. Ez a tágabb környezetét, gyakorlatilag az országot, vagy világot érintő szemléletmódját befolyásolja. Ilyen időszakokban az ember sokszor álomvilágban él, túlértékel, piedesztálra helyez dolgokat, vagy embereket, kockázatokat, veszélyeket, tény, hogy nem látja a valóság realitását. Titkok övezik, vagy mindig kiderül valami olyan részlet, amivel nem számolt eddig és ilyenkor arcul csapja a valóság. Ebbe a sikerszériába a csalódás esélye bele van kódolva. Ami még érdekesebbé teszi ezt az állást, hogy a Nyúl Orbán Viktor rendkívüli gazdagságeleme is, érinti tehát a pénzügyeit, méghozzá a tágabb környezetével összefüggésben. Rendkívüli pénzmozgásokat generál, melyek akár vagyon felhalmozásával, rosszabbik esetben elvesztésével járnak. Megjelenik a ragaszkodás és annak spirituális üzenete. Ragaszkodás a vagyonhoz, a hatalomhoz, az elért dolgokhoz. Szerencseoszlopába, mint említettem, bele vannak kódolva a titkok és a meglepetések, betudhatjuk ennek akár az elmúlt napok történéseit is. Ez a szerencseoszlopa, a jang víz Patkány által fémjelzett időszaka azonban eltart 2020-ig. A 2021-ben kezdődő új, jang fém Disznó szerencseoszlopban hangsúlyosan jelenik meg a Hatalom eleme.  Ez vagy azt jelzi, hogy addigra kiépül a totális hatalma, vagy más módon kerül előtérbe személyével kapcsolatosan a törvényesség kérdése. Horoszkópjában a ritkán előforduló 3 kincs konstelláció 2 eleme megtalálható, a harmadik, a pénz elem működtetésén áll vagy bukik az általa kapott történelmi esély! Szerencseoszlopába, az elmúlt 8 évbe pedig bele volt kódolva az egység megteremtésének lehetősége, a szeretet erejére támaszkodva, propagandája mégis a gyűlöletet, a megosztottságot erősítette. A tűz évek elmúltával már látszik, hogy a kommunikációs stratégián változtatnia kell. Bár rejtve jelen van még a tűzerő, (Nyúl-Kutya tűz kombináció) rendkívül kifinomult megérzéseinek köszönhetően a változtatás szükségességét már ő is érzi, és a környezetéből is egyre több jelet kap erre. Ez a tűz kombináció, a kommunikációs stratégia meggyőző ereje idén márciusban, a Nyúl hónapjában különösen jelentős szerepet kap.

Orbán Viktor képletének elemzését sem zárhatjuk le pártja, a Fidesz említése nélkül, természetesen kizárólag asztrológiai értelemben. A Fidesz képletében megtalálhatók azok a karakteres kombinációk, amelyek nemcsak jelentős, hanem kikerülhetetlen erővé, egyvezetős, karakteres vezetőt kívánó párttá teszik. A Fidesz saját eleme szintén a jang fa, mely az idei év jang földjével törzsellentétben áll. A jang föld egyébként úgy a Fidesznek, mint ahogy Orbán Viktornak is a pénz elemét képviseli, a pénzt érintő ügyek tehát az idén dupla súllyal kerülnek a latba. A párt jang föld sárkány év oszlopa pedig az idei jang föld kutya évével kerül ütközésbe, szintén az elmozdulás lehetőségét jelezve. A választás tehát, annak ellenére, hogy a Fidesznek egyértelmű a győzelemre az esélye, tartogathat mind Orbán Viktor, mind pártja számára valamilyen mértékű változást, elmozdulást. A kérdés csak az, milyen mértékben hatnak tömegbázisára az idei, elemi erejű jang föld energiák. A jang földet egy nagy hegyhez hasonlítva, maga a hegy egy földrengés, vagy vulkánkitörés előtt is nyugodtnak, mozdíthatatlannak látszik.  A hegy belsejében zajló folyamatokról, a mélyében megbújó és esetleg kitörni készülő erőről, nemigen vannak értékelhető információk. Egy földindulás azonban – akár kívülről, akár belülről érkezik hozzá az első löket,-  nem lehetetlen egy dupla jang föld évben és jelentősen átírhatja  a környezeti tényezőket és az élet további menetét. Jóslásokba bocsátkozni nem célja az írásnak, egy dolog azonban biztos. Orbán Viktor sorsa összeforr az országéval. A választás április 8-án a mi kezünkben van.