You are currently viewing Választási arcképcsarnok 6. rész, Szél Bernadett

Választási arcképcsarnok 6. rész, Szél Bernadett

Az Era-gon Üzleti és Vállalati Asztrostúdió, Választási  Arcképcsarnok sorozatának hatodik részéhez érkeztünk. Ezúttal az egyetlen női miniszterelnök jelölt, Szél Bernadett portréját mutatjuk be, a kínai asztrológia eszköztárával. Ugyanazokra a kérdésekre keressük a választ, mint a többi jelölt esetében. Hogyan viszonyulnak a nyilvánossághoz az évben született emberek általában? Mi jellemzi a jelölt munkastílusát, vezetői kvalitásait, döntési mechanizmusát, a gazdasághoz, az ország ügyeihez való affinitását?

Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke és frakcióvezetője, országgyűlési képviselő, az új politikai generáció képviselője. Nyilvános születési dátuma 1977. március 9. A kínai asztrológia szerint ekkor jin tűz Kígyó év, jin víz Nyúl hónap, jin fa Bivaly napja volt. Születési óráját nem ismerjük, a szempontrendszerünknek megfelelő adatok azonban e nélkül is rendelkezésünkre állnak az elemzés elvégzéséhez.

Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke és frakcióvezetője, országgyűlési képviselő, az új politikai generáció képviselője. Nyilvános születési dátuma 1977. március 9. A kínai asztrológia szerint ekkor jin tűz Kígyó év, jin víz Nyúl hónap, jin fa Bivaly napja volt. Születési óráját nem ismerjük, a szempontrendszerünknek megfelelő adatok azonban e nélkül is rendelkezésünkre állnak az elemzés elvégzéséhez.

Születési évének jellemzői szerint, általában ilyennek látják a Kígyókat 

A Kígyó jegy, szerencsésnek tartott szülötteit általában igéző tekintetükről ismerhetjük föl. Társaságukban úgy érezzük, hogy a vesénkbe látnak. A Kígyó nők feltűnően csinosak, öltözködésük stílusos és igyekeznek jó benyomást tenni másokra. Kedvelik a finom és értékes dolgokat és nagyra becsülik a művészeteket. Vonzódnak mindenhez, ami misztikus, a filozófia, vallás és a politika is leköti az érdeklődésüket. Szociálisan érzékenyek, nyitottak mások problémái iránt és a politikai pályán is remekül megállják a helyüket. Élvezik a felfedezést és különösen lelkessé teszi őket, ha valamire rávilágíthatnak, amit mások eddig nem láttak. A Kígyók diszkrétek és alaposak. Imádják a titkokat, ezért a legjobb nyomozók! Ha valami titok nyomára akarnak jutni, képesek azt a legszövevényesebb módon megtenni.

Maga a Kígyó szimbolikus jelentőséggel is bír, mérge halálos és gyógyító erejű is lehet. Rendkívül intelligens, bölcs állatjegy, elméje folyamatosan aktív. Szereti átgondolni, néha túl is agyalni a dolgokat, a sürgetést nem bírja. Sokszor az ösztönei irányítják, és soha nem csalnak a megérzései. Ő az, aki már látja a megoldást, amikor mások még a problémát sem azonosították. Remek üzleti érzékkel rendelkezik, kiváló szervező és jól megállja helyét a versenyszférában. Tanácsadóként is jól működik, ő maga azonban nem szívesen kér tanácsot. Gondosan ügyel arra, hogy mások ne lássanak bele a lapjaiba. Egy Kígyó nem tűri el, hogy bárki beleavatkozzon a dolgába. Nehéz a bizalmába férkőzni, és ha észreveszi, hogy visszaéltek azzal, könyörtelenül visszavág. Támadása meglepő és hirtelen.

A jin tűz fokozza a Kígyó érzékenységét, kifinomult gondolkodóvá és jó előadóvá teszi. Bár minden apró rezdülést lereagál, kifelé nem mutatja, mintha semmi sem tudná megérinteni. Tűrőképessége határán hirtelen robban ki belőle minden elfojtás, közvetlen környezetét is meglepve ezzel. Amíg a háttérben van, nem is sejtjük mekkora szakértelem rejlik zárkózott külseje mögött. Ha eljön az ideje, magabiztossá válik és a legnehezebbnek tűnő feladatokkal is könnyedén megbirkózik, menedzselve a nehéz válsághelyzeteket is.

Híres Kígyók: Indira Ghandi, Benazir Bhutto, J. K. Rowling.

Szél Bernadett jellemrajza, a horoszkópjában lévő konstellációk alapján

Képletének elemzésekor érdekelt, hogy mitől ilyen magabiztosak a megnyilatkozásai? Oka lehet ennek egyrészt kiemelkedő kommunikációs készsége, beérett elhatározása, célkövetése, másrészt van egy ennél kézenfekvőbb magyarázat. A fent taglalt jin tűz Kígyó nem csak a lobogó tüzet képviseli, hanem Szél Bernadett esetében az intelligencia elemét is. Ez erősíti önkifejező képességét, könnyedén tud megnyilatkozni és ösztönösen vonzza a hallgatóságot. Friss szemmel tekint a világra és mindent máshogy akar csinálni, mint a megszokott. Pozitív hozadéka a kreativitás, különlegesség és egyediség. Veszélye, hogy hirtelenné, akaratossá, lázadóvá, figyelmetlenné és meggondolatlanná teheti a képlet tulajdonosát. Így vagy úgy, mindenképp felhívja magára a figyelmet, rajongótábort és ellentábort keltve. Ettől az állástól válik Szél Bernadett gyors észjárásúvá, aki egy pillanat alatt átlátja a dolgokat és hamar észreveszi az összefüggéseket. Reakciói gyorsak, ezért sokszor türelmetlennek tűnik. Ezt a türelmetlen sistergést az év és a hónap oszlop között lévő jin tűz-jin víz oppozíció tovább erősíti. Ez befolyásolja a hangulatait, és adott esetben labilissá, ingadozóvá, kapkodóvá teheti.

Szél Bernadett saját eleme és a képlet meghatározó eleme a jin fa. Született diplomata, erős célkövető képességgel, jó empátiakészséggel és rendkívül jó emberismerettel. Barátságos, rugalmas és együttműködő. Észreveszi az emberek gyengéit és pontosan érzi, ki mit akar hallani és meddig lehet elmenni. Kommunikációs képességét ez a jin fa tovább fokozza. Hatékonyan tud érvelni és sok emberre képes hatni. Hajlékonysága, alkalmazkodó készsége hajlamosítja az érdekkapcsolatokra. Ha erős befolyás éri, véleményét megváltoztatja és a pillanatnyi helyzet szerint dönt. Ha teheti, nem áll bele nyíltan a konfliktusokba. Céljai elérése érdekében azonban úgy mozgatja a háttérből a szálakat, hogy a végeredmény kedvező legyen számára. Igazi túlélő, mindig van egy B terv a tarsolyában.

A hónap oszlopában lévő jin víz nőies jelleget, kifinomult intuíciós készséget, magas érzelmi intelligenciát, széles látókört és bölcsességet kölcsönöz neki. Rosszabb napjain azonban szétszórtságát, kiszámíthatatlanságát és bizalmatlanságát erősíti. Szeret utazni, jönni-menni. Munkatársaival kedves, egyenrangú kapcsolatokra törekszik, a határt azonban minden esetben meghúzza. Senkivel nem oszt meg bizalmas információkat és nem engedi, hogy mások belelássanak a gondolataiba. Aktuális szerencseoszlopa 2016-ban kezdődött és jelen életszakaszában előtérbe került nála az ismertség, a meggyőző képesség és a társadalmi igazságosság, ami a magánéletét is befolyásolja. Szerencsés, hogy törekvéseit a férje támogatja.

Vezetői kvalitás, döntési képesség, felelősség

Szél Bernadett a maga útját járja. Viselkedésében és véleményalkotásában is saját hitrendszerét tartja mérvadónak, ez a hitrendszer azonban nem megfogható a külső szemlélő számára (jin víz). Horoszkópjában a hatalom elem csak rejtett módon jelenik meg, természetes tekintélyt kölcsönözve neki. Munkavégzését a hónap oszlopában lévő jin víz Nyúl, nagymértékben befolyásolja. A Nyúlnak remek az üzleti érzéke, a pénzügyi, diplomáciai és művészi pályákon is helytáll és a 12 állatjegy közül ő az, aki számára mindennél nagyobb érték a család. A Nyúl saját eleme szintén a jin fa, mely segíti önérvényesítő képességét, erősíti karakterét, született vezetővé téve őt, aki akaratát minden körülmények között megpróbálja érvényesíteni. Érdekességként visszautalok rá, hogy az Arcképcsarnok eddig bemutatott szereplői közül a jin víz Nyúl,  Orbán Viktor Év oszlopában is megtalálható. Szél Bernadettet azonban a horoszkóp összefüggéseit tekintve, ez a Nyúl másféle viselkedésre készteti. Ez teszi őt feminista politikussá. Fontos számára a női egyenjogúság, a nők szerepének erősítése, és nyitott, humanisztikus gondolkodásával vonzza a hasonló karakterű embereket.

Fentiekben felsorolt, időnként ellentmondásos tulajdonságai megmagyarázhatják azt, hogy a kampány során először ragaszkodott az elképzeléséhez, hogy ellenzéki összefogás nélkül, egyedül akarjon kormányra kerülni (jang él), majd a választás hajrájában, az előzetes adatok ismeretében és a választók nyomására mégiscsak hajlandóságot mutatott rá, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a többi ellenzéki szereplővel. (jin fa). Sőt, mivel a jin víz a közvetítő szerepre, a Nyúl pedig az emberek összehozására és béketeremtésre ösztönzi, ő lett az, aki bevállalta az ellenzéki pártok körében a közvetítő szerepét, miközben saját maga is keresi a helyét.

Szél Bernadett a legjobban akkor tud kiteljesedni, ha emberek között mozoghat. Kivételesen jó kapcsolatteremtő képessége révén megérti magát a legkülönbözőbb társadalmi rétegű emberekkel is. Munkájában leginkább kiemelkedő kommunikációjára támaszkodik, valamint arra, hogy más embereket is bevon a feladatok elvégzésébe. Csapatot kovácsol, majd képes azt kölcsönös előnyök mentén, egy közös cél szolgálatába állítani. Közös cél hiányában nem barátkozik „feleslegesen”. Magabiztos, szilárdan hisz önmagában, és szükség esetén nem riad vissza a megmérettetéstől sem. Szeret vitatkozni, vitapartnerét igyekszik a saját igazságáról meggyőzni. Sikerének kulcsa, ha a mellette lévő csapat osztozik a lelkesedésében, támogatja és leveszi a válláról az adminisztratív terheket.

Annak a szavazórétegnek, aki azt gondolja, hogy frissítésre, a megosztottság megszüntetésére, az egység megteremtésére, az emberek összehozására lenne szükség, azt tudom mondani, hogy Szél Bernadett, saját elemes horoszkópja révén alkalmas lehet erre a feladatra, amennyiben a választás véghajrájában nem követ el olyan hibát, amivel elveszíti a választók bizalmát.