You are currently viewing Választási Arcképcsarnok 7. rész, Karácsony Gergely

Választási Arcképcsarnok 7. rész, Karácsony Gergely

Lassan elérkezik április 8-a, a Választás időpontja. Az Era-gon stúdió Arcképcsarnok sorozata is elérkezett a hetedik, befejező részéhez, melyben Karácsony Gergely elemzését tesszük közzé. Ebben a sorozatban, függetlenül minden politikai indíttatástól és nézőponttól, hét miniszterelnök jelölt portréját rajzoltuk meg, kizárólag a kínai asztrológia eszköztárának figyelembe vételével. Reményeink szerint sikerült a jelölteket emberileg egy kicsit közelebb hozni és megerősíteni olvasóinkat abban, hogy menjenek el a kedvencükre szavazni. Karácsony Gergely portréjának megrajzolásánál ugyanazokra a kérdésekre keressük a választ, mint a többi jelölt esetében. Milyennek látja a nyilvánosság az abban az évben született embereket, általában? Mi jellemzi a jelölt munkastílusát, vezetői kvalitásait, döntési mechanizmusát, a gazdasághoz, az ország ügyeihez való affinitását?

Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, Zugló polgármestere, volt országgyűlési képviselő, az új politikai generáció képviselője. Nyilvános születési dátuma Fehérgyarmat, 1975. június 11. A kínai asztrológia szerint ekkor jin fa Nyúl év, jang víz Ló hónap, jang föld Patkány napja volt. Születési óráját nem ismerjük, a szempontrendszerünknek megfelelő adatok azonban e nélkül is rendelkezésünkre állnak az elemzés elvégzéséhez.

Születési évének jellemzői általában

Karácsony Gergely a jin fa Nyúl évében született. A Nyúl jegy nagyon sok jelenlegi politikus képletében előfordul, más-más konstellációban. Nem véletlen, hiszen a Nyulak született diplomaták, jó kommunikációs készségük, béketeremtő képességük, diplomáciai érzékük révén helyük van a politikai palettán egészen addig, amíg mozgatórugójukat a Nyúl jegy pozitív tulajdonságai adják.  Ők azok, akik figyelnek az emberekre és jó szervezőkészségük révén képesek összefogni őket. Tanácsadóként ugyanúgy, mint bármilyen megbeszélésen, harmóniát és feszültségmentes légkört tudnak teremteni. Józanság, rengeteg ötlet és családszeretet jellemzi őket. Frissek, sportosak, hajlékonyak, alkalmazkodók. Tudják, milyen téma érdekli az embereket és ennek megfelelően képesek az érdeklődést fenntartani, mondanivalójukat pedig úgy tudják csomagolni, hogy készséggel el is hisszük nekik. Bár néha kerül egy kis zavar a kommunikációs gépezetbe, ha következetességet várunk tőlük, mert véleményüket a környezet nyomása, a megfelelési kényszer, a helyzet megváltozása, vagy a cél elérése érdekében hajlandóak megváltoztatni. Betudhatjuk ezt túlélő hajlamuknak és erős célkövető képességüknek. Igyekeznek mindenkivel jó kapcsolatot fenntartani, és ha ez mégsem sikerül, akkor sem konfrontálódnak szükségtelenül. Ők azok, akik jó diplomata módjára, a háttérből tudják mozgatni a szálakat. Őszinte érdeklődéssel fordulnak az emberek felé, életfeladatuk a szolgálat. Időnként túlóvatoskodják a dolgokat, szélsőséges helyzetben pedig hajlamosak arra, hogy túlzottan gyanakvóvá, akár zsarnokká váljanak.

Ismert jin fa nyulak: David Beckam, Enrique Iglesias, Angelina Jolie, Klein Dávid.

A jin fa Nyúl a tavasz, az új kezdetek friss energiáját is magában hordja és érdekes módon per pillanat éppen jin fa Nyúl hónapot írunk. Ez Karácsony Gergely ismertségét és megítélését is erősen érinti. Ő maga üde színfoltot képvisel a politikai palettán. Gyakorlatilag a semmiből tűnt fel és igen rövid idő alatt vált népszerű szereplővé, sőt potenciális miniszterelnök-jelöltté. Ez meglepően jó teljesítmény egy olyan fiatalembertől, akiről néhány hónapja még alig tudtak valamit az emberek. Diplomáciai érzéke révén komoly politikusi erényeketvillantott fel és ügyesen tartja a távolságot, miközben más pártok szavazóinak szimpátiáját is élvezi. Nincsenek éles kirohanásai, szenzációs bejelentései. Meglehetősen derűs, magabiztos és nyugodt képet mutat magáról. Ez kifejezetten sokat emel az elfogadottságán. A „Párbeszéd” gondolatát hitelesen képviseli, alkalmas a társadalmi párbeszéd kialakítására és fenntartására. Segíti ezt pluszban közvélemény-kutatói múltja, amivel megszokta, hogy mások véleményét is meghallgassa és tanulságokat vonjon le belőle. Nem idegen tőle az összefogás gondolata.

Vezetői kvalitás, döntési képesség

Érdekesség Karácsony Gergely horoszkópjában, hogy a fentiekben részletezett jin fa Nyúl év oszlopának mind az égi törzse, mind a földi ága a Hatalom elemet képviseli. Ez a Hatalom elem jelenthet hivatalnoki állást, az államigazgatás tehát a természetes közege, másrészt természetes tekintélyt kölcsönözhet neki. Nem okoz számára problémát, hogy széles körben elfogadtassa magát, beleértve a nemzetközi szintet is. Ez a struktúra törvénytisztelő, szabálykövető, kiegyezésre törekvő, remek tárgyaló, aki igyekszik mérsékelni a különbözőségeket. Szereti átgondolni a stratégiai lépéseket, ezzel inkább megelőzni a bajt, mintsem tüzet oltani. Az illedelmes jómodor esetében félreértésre adhat okot, azt hihetik, hogy nem elég bátor a feladathoz. Az általa képviselt józanság és mértékletesség azonban hosszabb távon jobban működik, mintha fejjel menne a falnak, mert így okozza a legkevesebb sérülést. Öltözködése is alkalmazkodik az általa betöltött szerephez, gondosan ügyel arra, hogy megjelenésében ne lehessen kifogást találni. Benne van ebben már a Ló eleganciája és sármja is, hisz egy horoszkópban – csakúgy, mint az életben – minden összefügg mindennel.

A felületes szemlélő számára Karácsony Gergely tud meglepetést okozni. A jin fa Nyúl lágyságához képest meglepő lehet a határozottsága. Erős karakterrel és önérvényesítési képességgel rendelkező, született vezető (Jang él), aki a nehéz döntéseket is keresztülviszi, ha erre a hosszú távú sikerek miatt szüksége van. Döntéseit és gondolkodását nem befolyásolja az, hogy mások mit gondolnak róla. Végtelen türelme mögött ott rejlik a türelmetlenség. Sűrű teendői közepette nincs ideje mélyebben foglalkozni dolgokkal, pedig benne van az igény erre. Az irányítást azonban nem engedi ki a kezéből, fáradhatatlanul hajtja a cél és megvan benne az elszántság, hogy végig is vigye.

Horoszkópjában rejlő további összefüggések

Saját eleme a jang föld,megbízható személyiség, magabiztos, tiszta, határozott énképpel és egyéniséggel. A jang föld egy nagy hegy állhatatos energiája, amivel mindent megtervez, körüljár, szereti, ha van idő a döntéseihez. Egy esetben dönt hirtelen, ha érzelmei elragadják. A föld elem arról szól, hogy ami van, azt próbálja stabilizálni és abból igyekszik a lehető legjobbat kihozni, nem azzal foglalkozik, ami nincs. Tiszteli a maradandó értékeket és ő maga is arra törekszik, hogy maradandóvá tegye a dolgokat. Otthona a vára, a biztos háttere, ha ez stabil, ő maga is bástya, lehet számítani ráJózan ítélőképessége birtokában képes felmérni, hogy mi az, amire vállalkozik és mi az, amire nem. Amihez érez magában elég szakértelmet, azt tűzön-vízen keresztül megvalósítja. Remek a pénzügyi érzéke, felismeri a pénzügyi lehetőségeket. Képes újraalakítani a meglévő kereteket. Mivel gondolkodásában több lépéssel mások előtt jár, szereti, ha munkájában szabad keze van. Jelen helyzetben fontos lehet, hogy képes kezelni a válsághelyzeteket és rendet tenni a zűrzavarban. Nem csak józan esze, hanem átlagon felüli megérzései is segítik ebben.

Bár jó a beszédkészsége, szeret és tud is beszélni, a cselekvést sokkal fontosabbnak tartja. Azt az emberfeletti teljesítményt, amit beletesz a munkájába, a munkatársaitól is elvárja. Ő az, aki mer fejest ugrani a dolgok sűrűjébe. Szereti, ha pezseg körülötte az élet. Ha hibázik, nehezen kér bocsánatot. Ha teheti, hozzáértő emberekkel veszi magát körül, akik különböző szemszögből is meg tudják világítani számára a szükséges részleteket. A szellemi szabadságot mindennél többre tartja. Azt lehet tőle várni, amit mutat, megbízható, megfontolt, komoly személyiség. A gyakorlati megoldások híve. Szereti a társaságot, még jobban szeret a társaságból kitűnni. Becsvágyó, optimista, aki képes nagyot álmodni. Elszánt és nehezen legyőzhető ellenfél tud lenni. Intelligenciája, kitartása, akaratereje, bölcsessége átviszi minden nehézségen, és ha valami mégsem sikerül, vagy pünkösdi királyságnak bizonyul, túllép rajta és van ereje kezdeni elölről. Sokat jelent számára, ha mindebben családja támogatja. 

Horoszkópja nagyon érdekes, mert minden összefügg, vagy minden ütközik benne mindennel. Valószínűleg vannak saját magával lelki csatái, bizonyos dolgokat illetően. Hajlamos eseményeket, kihívásokat, vagy helyzeteket sokszor jelentősebbnek látni, mint amilyenek azok valójában és ez okozhat nála átmeneti nyugtalanságot, bizonytalanságot. Előfordul, hogy a pillanat hevében túl is reagálja, vagy türelmetlenebb a kelleténél. Egész horoszkópja a cselekvésre ösztönzi, gondolkodása is gyors, mert a hónap oszlopában lévő Ló vágtatni akar. Mind a jang víz, mind a Ló erősíti beszéde hatásosságát, amivel bárkit képes levenni a lábáról. Különösen a nők rajonganak érte, ő azonban az a típus, aki ha egyszer elkötelezte magát, kitart a családja mellett. Nagyon jó a ráhangolódó képessége az emberekre, így többszörösen is tudja, hogy mit várnak el tőle, remek társasági ember. Szereti is, ha fölfigyelnek rá, dinamikus energiája, kisugárzása, öltözködése, beszéde, humora, sokszínű érdeklődése mindezt biztosítja. Barátságos személyiség, akinek lételeme a mozgás. Kerüli a zavaros dolgokat, a zűrös helyzeteket, inkább az egyenes utat választja. Keresi és élvezi a kalandokat, az új kihívásokat. Előrelátóan intézi a pénzügyeket, bár ha bővében van a pénznek, nagyvonalú lesz. Kockázatvállalásra is hajlamos, mert bízik a szerencséjében, józansága azonban megállítja, mielőtt átlép egy határt.

Aktuális szerencseoszlopa a jin tűz Bivaly, ami belső erőt kölcsönöz neki és lehetőséget valamiféle varázslatra. Hogy ez sikerül-e neki, az sok összetett dolog végeredményeként fog lecsapódni. Azt látjuk, hogy hajtja a lelkesedés és a győzni akarás. Asztrológusként, hosszú távon felhívnám a figyelmét az egyensúly megőrzésére, ereje beosztására. Az elkövetkező időszak nagy kérdése az lesz számára, melyik csatát kell megvívni fejben, melyiket kell elengednie, és mit kell végigvinnie a valóságban.